Історія створення марки Mercedes-Benz та цікаві факти!

Перше творіння Карла Бенца, засновника марки Mercedes-Benz, було представлено на Паризькому автосалоні (сучасна назва) в 1887 році. Перший час люди ставилися дуже скептично до новомодного способу пересування дорогами. Було вигадано велику кількість обмежень, оскільки люди на автомобілях і возах рухалися одними й тими самими маршрутами, коні дуже боялися нових механічних помічників людей.

Був дуже цікавий випадок, коли проти Карла було подано позов за те, що його водії дуже швидко промчали повз поліцію в місті. Засновник марки пішов на хитрість - він запросив співробітників транспортного міністерства здійснити разом із ним кілька автомобільних поїздок. Чиновники настільки були приємно здивовані, що в результаті цих поїздок йому дозволили пересуватися швидше, ніж кінним екіпажам.

Поворотний момент для розвитку автомобілів настав 1888 року, коли дружина Карла Бенца здійснила поїздку на автомобілі до своїх батьків у місто Пфорцхайм. Автомобіль подолав відстань у 106 кілометрів практично без проблем, і з цього моменту вся Німеччина дізналася про автомобіль Benz як про зручний і надійний засіб пересування, що може замінити звичні всім на той момент кінні екіпажі.

Ви знаєте, що означає трикутна зірка на логотипі Mercedes? Все дуже просто. Річ у тім, що спочатку компанія займалася не тільки автомобілями. Вона працювала в авіаційній і морській промисловості, в основному у виробництві літаків і суднових двигунів. Саме завдяки успіху в усіх трьох сферах компанія Mercedes вирішила увічнити цю знаменну подію у своєму логотипі.

Трикутна зірка символізує успіх бренду на суші, у воді та в повітрі. Також існує думка, що три балки позначають дещо інше значення, яке трактується так: автомобілі Mercedes створені для зручності водія, пасажира і механіка.

Автомобіль W116 - перший офіційний представник S-класу, з'явився в серпні 1972 року. Машина радикально відрізнялася від свого попередника (W108), зовнішній дизайн мав більш мужній, але при цьому спортивний характер, який продовжився на всіх моделях автомобіля аж до середини 1990-х років. Взяти в оренду ідеологічного спадкоємця і продовжувача філософії легендарного S-класу ви можете в компанії Exotic Cars Ukraine, у нас для оренди доступні всі останні варіації цього автомобіля.

Перший гелендваген був презентований у квітні 1973 року і був звичайним дерев'яним макетом, а вже за рік було створено його повноцінний металевий прототип. 11 березня 1977 року канцлер Австрії особисто заклав камені під побудову нового павільйону підприємств AG у місті Грац. У лютому 1979 року відбулися перші презентації першого позашляховика G-класу. Покази 460 серії проходили з 5 по 10 лютого на автодромі в Ле Кастеллеї неподалік від Марселя. Автомобіль вразив своїми кубічними формами, можливостями на бездоріжжі та широким асортиментом модифікацій, були п'ятидверні, тридверні та навіть кабріо варіанти автомобіля. Взяти і відчути сучасну брутальність G-класу ви можете в компанії Exotic Cars. У нас ви можете вибрати гелик на будь-який смак і гаманець.

Відомо, що Стів Джобс водив тільки автомобіль Mercedes, і це був Mercedes-Benz SL 55 AMG. Цікаво також, що його машина завжди їздила без реєстраційних номерів і оновлювалася кожні півроку. Це пов'язано з тим, що Джобс уклав договір з автосалоном, який кожні шість місяців видавав йому новий SL 55, а старий забирав назад. А в законах штату Каліфорнія сказано, що на встановлення номерів дано цілих півроку. Але в чому користь салону? Річ у тім, що автомобілі, які були під контролем Джобса, різко підскочили в ціні, і їх розібрали як гарячі пиріжки.

Взяти в оренду Mercedes-Benz ви можете в компанії Exotic Cars Ukraine!


Створено 24 жовт. 2023 р. в Новини
Останнє оновлення 24 жовт. 2023 р.