Найдивніші правила дорожнього руху з усього світу

Найдивніші правила дорожнього руху з усього світу

У деяких австралійських штатах, таких як Новий Південний Уельс, закон вимагає, щоб автомобілісти замикали свій автомобіль одразу після виходу з нього, якщо вони збираються відійти від нього на відстань понад 10 футів. Вони також повинні захищати вікна - термін, що означає закриття або залишення відкритими не більше ніж приблизно на три чверті дюйма. Звісно, ці закони не поширюються на автомобілі без замків і вікон, такі як Mini Moke або Jeep Wrangler без верху.

Закон про маркетинг картоплі, ухвалений в Австралії 1946 року, забороняє автомобілістам, які не є членами Potato Marketing Corporation або одного з її агентів, провозити понад 110 фунтів картоплі. Співробітникам правоохоронних органів не потрібно нести ваги; їм дозволяється оцінити вагу, глянувши на купу. Тим, хто порушив цей закон у 1940-х роках, загрожували великі штрафи, але немає жодних доказів того, що у 2019 році його, як і раніше, застосовуватимуть.

Закінчене паливо в мережі автобанів Німеччини - незаконне. Влада вважає брак палива проблемою, якій можна запобігти, але при цьому вказує, що зупинка на узбіччі дороги, яка часто не має обмеження швидкості, є надзвичайно небезпечною. Штраф за роботу всуху може сягати 70 євро (близько 60 фунтів стерлінгів).

У Швейцарії, де те, що не є незаконним, зазвичай є обов'язковим, автомобілістам не дозволяється мити свій автомобіль на під'їзній доріжці або перед будинком. Уряд нічого не має проти чистих автомобілів; закон просто забороняє швейцарським громадянам скидати все, що може забруднити воду в каналізаційній системі, включно з милом, що використовується для миття автомобілів, окрім іншого. Для чищення автомобіля у Швейцарії потрібно їхати на найближчу автомийку і платити за використання її обладнання.

В Америці штати та округи мають право вирішувати, чи повинні автомобілі проходити регулярну перевірку безпеки та викидів. Деякі звільняють певні автомобілі через їхній вік або тип кузова, тоді як інші взагалі відмовилися від тестування. Мічиган, Монтана і Північна Дакота повністю вільні від тестування.

Китайська влада обмежує продажі нових автомобілів за типом палива, щоб зменшити забруднення повітря та затори на дорогах. У 2019 році Транспортна комісія Пекіна дозволила виходити на дороги міста 60 000 автомобілів на новій енергії (здебільшого електромобілі) і 40 000 моделей із поршневим двигуном. Автомобілісти беруть участь у лотереї, щоб виграти право на купівлю автомобіля; шанси на виграш приблизно від 1 до 500.

Французькі автомобілісти були зобов'язані возити в машині невикористаний алкотестер з 2013 року. Хоча автомобілісти, які вирішили не купувати його, спочатку ризикували отримати штраф у розмірі 11 євро (близько 10 фунтів стерлінгів), санкції не ввійшли в остаточну версію закону, тому немає покарання. Офіцери управління дорожнім рухом зобов'язані говорити щось на кшталт "це закон" і використовувати власний алкотестер для перевірки рівня алкоголю.

Ви - бунтар, якщо смажите каучук у Дербі, штат Канзас. У цьому місті з населенням 25 000 осіб заборонені вигоряння, чи то драг-рейсинг по прямій, чи то пончик по колу. Той, хто викритий у тому, що законодавці Канзасу називають "шинами, що верещать", ризикує отримати штраф у розмірі 500 доларів або 30-денне тюремне ув'язнення.


Створено 24 жовт. 2023 р. в Новини
Останнє оновлення 24 жовт. 2023 р.