Позитивні зміни на дорогах загального користування в Україні

МВС опублікувало підсумки першого року роботи системи обліку перевищення швидкісного режиму на дорогах загального користування в Україні.

Безсумнівно, нас радує позитивна динаміка змін, оскільки камери, за даними правоохоронних органів, врятували велику кількість життів і запобігли дорожньо-транспортним пригодам, а також поповнили держбюджет.

Заступник начальника Управління патрульної поліції Олексій Білошицький повідомив, що за рік ДТП із постраждалими стало менше. На дорогах загального користування в Україні загинуло на 133 людини менше, а кількість постраждалих у ДТП зменшилася на тисячу.

За рік винесено понад 1,7 мільйона постанов про порушення, вже сплачено 85% штрафів, до держбюджету надійшло майже 260 мільйонів гривень.

Крім того, автокорекція камери дисциплінує водіїв. Рік тому в перший день роботи було зафіксовано 57 тисяч порушень, а зараз їхня кількість зменшилася приблизно у 8 разів - до 7 тисяч за день.

За словами заступника міністра внутрішніх справ Антона Геращенка, вже встановлено 130 поліцейських камер, а до кінця року їх буде 400. До 2024 року додатково встановлять 1500 комплексів автоматичної фіксації.

Також за три роки 550 так званих фантомних патрулів шукатимуть порушників на українських дорогах. Перші чотири з цих автівок уже рухаються дорогами загального користування і в тестовому режимі збирають дані про адміністративні правопорушення.

У нас ви завжди зможете взяти напрокат кабріолети, спорткари та інші екзотичні автомобілі з водієм або без водія по всій Україні, але ніколи не варто забувати про безпеку себе та всіх учасників руху.

Exotic-cars Ukraine - нова послуга прокату VIP-автомобілів у Києві та можливістю доставки авто по всій Україні.


Створено 24 жовт. 2023 р. в Новини
Останнє оновлення 24 жовт. 2023 р.